Det har aldri vært viktigere å lage et profesjonelt design

Ikke bare florerer det med ulike skjermstørrelser og håndholdte enheter som folk privat og i jobb har omfavnet, men kravet til brukervennlighet og tilpassning har ikke vært større. Fom 1.7.2014 har dessuten alle bedrifter blitt pålagt av myndighetene å utvikle websider som er tilpasset svaksynte. Lager du ikke slike universelt tilpassede websider så kan du bli bøtelagt. 

 

Hva er egentlig webdesign? 

Vi erfarer at mange tror at et webdesign bare er et fint bilde som vises på en webside sin forside, topp og bunn. Dette stemmer forså vidt, men et webdesign omfatter langt mer. For at bedriftsledere skal gjøre gode investeringer så er det viktig at de har en forståelse av hva webdesign egentlig innebærer og hvilke konsekvenser investering i dårlig design vil få for bedriften de representerer. 


Webdesign =  
Grafisk design + Navigasjonsdesign + Innholdsdesign 


Det grafiske designet skal lages innenfor reglene for godt webdesign. Valgte bilder og uttrykk skal gjenspeile selskapet med designer websiden for


Navigasjonsdesignet skal settes opp, slik at knappene på websiden er plassert på mest hensiktsmessige måte for å få sluttbrukerne til å komme raskest mulig frem til målet - om å kjøpe noe, kontakte firmaet eller bare lese relevant innhold.

 

Innholdsdesign er det samme som hvordan innholdet på websiden er strukturert og bygd opp. Målet er å bruke tydelige og informative bilder, samt skrive tekster som er tilpasset svaksynte samt de ulike browserne sine måte å finne innhold på. Et godt gjennomarbeidet innholdsdesign kan føre selskapet du jobber for svært høyt opp på de ulike søkemotorene, som f.eks Google, sine resultatlister - Gratis. Denne delen av jobben henger tett sammen med Søkemotoroptimalisering

 

Webdesignet koples til publiseringsverktøyet som ligger i bunn

Det er en fordel av webleverandør kjenner godt til publiseringsløsningen som er valgt å bygge websidene på. Dette fordi det som oftest er en del begrensninger i hva publiseringsløsningene tillater av spesialtilpassninger. For å få det beste ut av publiseringsløsningen så må designet sys på - på optimal måte for at siden skal vises best mulig på ulike browsere.

 

Webdesignet tilpasses skjermstørrelsene det skal vises på

Før en responsiv webside er ferdig, så må designet tilpasses skjermstørrelsene som innholdet skal vises på. En responsiv kode vil alltid sørge for å få innholdet på en webside til å "flyte" nedover på mindre skjermer. For å få en optimal brukeropplevelse så må det imidlertid jobbes mer med å eliminere tekstpartier og innhold fra den største webutgaven, til mindre lesebrett-skjermer og til visning av innhold på smarttelefoner. For å lykkes med en presis visning av valgt informasjon på valgte skjermer så må de riktige justeringene i CSS-filen gjøres, og kunden må definere hvilke partier de øsnker å ha med på de ulike enhetene.  Uten en manuell tilpassning av innholdet, så vil mobilutgaven av en responsiv webside få alt for mye innhold til å kunne bli sett som profesjonell.


Tips: Husk at alt innholdet på forsiden spesielt også skal bygges opp på en slik måte at salgsbudskapene, de komparative fortrinnene og produktpresentasjon kommer tydelig frem. Sluttbrukerne bruker fortsatt ikke mer enn 8 sekunder på å vurdere om akkurat Ditt firma kan tilby akkurat det DE er på jakt etter å lese mer om. Veien tilbake til Google sin resultatliste er kort og konkurrentene er lett å besøke online. 


Et webdesign er altså mer enn bare et fint bilde på forsiden av websiden... 


Før du tar et møte med NetConsulting eller et designbyrå:

Hvor profesjonelt ønsker du at firmaet du representerer skal presentere seg på Internett? 
Hvem er kundene dine? Hvilke datamaskiner, browsere, håndholdte enheter mm bruker de? Har du statistikk på din gamle webside, så er tidspunkt for å ta den frem og gjøre gode vurderinger nå. 

Lykke til med planlegging av ditt nye webdesign.

 

 

Neste fase: Utvikling og programmering

Universell utformining

Visste du at detf.o.m 1.7.2014 ble forbudt å lage nettsider og apps som ikke er tilgjengelig for alle?

Universell utforming betyr at god design både har et attraktivt utseende og er lett og behagelig å bruke.

En heldig bieffekt ved å integrere universell utforming i designprosessen er at man også oppnår tydeligere løsninger.

Ta kontakt for å få tilsendt liste med linker til artikler som har vært i media i 2014.

Kontakt
Support 23 27 16 00
E-mail oss
Man-Fre 10-14

NetConsulting AS, PB 47, 1300 Sandvika

All rights reserved
@2002-2023  NetConsulting AS 

 
Personvern  Cookies policy